Κυριακή 9 Σεπτεμβρίου 2007

ΚΙΝΗΜΑ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ- ΑΝΤΙΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ

ΝΔ ΚΑΙ ΠΑΣΟΚ: ΤΑ ΔΥΟ ΠΡΟΣΩΠΑ ΤΟΥ ΙΑΝΟΥ
Εκλογές – εξπρές, για την ταχεία της αντιλαϊκής – αντιδραστικής πολιτικής. Την ώρα που καιγόταν η Πεντέλη και κάπνιζε η Πάρνηθα. Το οικολογικό και κοινωνικό ολοκαύτωμα σε Πελοπόννησο και Εύβοια ήρθε να φωτίσει με τραγικό τρόπο τα τρομακτικά αδιέξοδα της κυρίαρχης πολιτικής.

Γνωρίζεις τους ενόχους: ΝΔ και ΠΑΣΟΚ ψήφισαν χέρι – χέρι τους δασοκτόνους νόμους. Προώθησαν, με τον τρόπο του ο καθένας, την ουσιαστική κατάργηση του άρθρου 24 του Συντάγματος. Χρησιμοποίησαν τη φύση σαν καύσιμη ύλη μιας καταστροφικής καπιταλιστικής «ανάπτυξης» για τους λίγους.
Τώρα ξέρεις: Η «επανίδρυση του κράτους» έφερε τα καμένα. Οι «μεταρρυθμίσεις» ιδιωτική παιδεία και υγεία. Οι «νέες ευκαιρίες εργασίας», τη «γενιά των 700 ευρώ». Πίσω από τη «νέα αλλαγή» βλέπεις τη νέα κοροϊδία.

Μετά τις εκλογές, ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, ετοιμάζουν μια «οικονομική χούντα» του κεφαλαίου και της ΕΕ: Αντιασφαλιστική μεταρρύθμιση για δουλειά μέχρι θανάτου, ληστεία των Ταμείων (τα δομημένα ομόλογα ήταν η αρχή), αιώνια λιτότητα, ιδιωτικοποίηση των πάντων.

Γι αυτό απαιτείται ένα αποφασιστικό διπλό ΟΧΙ σε ΝΔ και ΠΑΣΟΚ.
Μαύρο στο μαύρο ΛΑΟΣ, που ντύνει με λαïκισμό το ρατσισμό του, πρόθυμο ακροδεξιό δεκανίκι σε νέες αντιλαïκές κυβερνήσεις.

Η ΜΟΝΗ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ στους ΔΡΟΜΟΥΣ
Δεν υπάρχει ελπίδα σε ΝΔ – ΠΑΣΟΚ. Ούτε στις σκιαμαχίες της επίσημης Αριστεράς. Η αντιδραστική πολιτική σκόνταψε και ηττήθηκε μόνο στους ανυπότακτους αγώνες των εργαζόμενων και της νεολαίας. Η αντικαπιταλιστική Αριστερά έπαιξε αποφασιστικό ρόλο. Το συγκλονιστικό φοιτητικό κίνημα μπλόκαρε την αναθεώρηση του άρθρου 16, υπονόμευσε την αντιδραστική αναθεώρηση του Συντάγματος. Η ηρωική απεργία έξι εβδομάδων των δασκάλων προώθησε νέα επιθετικά αιτήματα: 1.400 ευρώ για όλο το λαό, δημόσια δωρεάν παιδεία. Οι λιμενεργάτες πάγωσαν το ξεπούλημα των λιμανιών.

Η ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΕΔΕΙΞΕ ΤΑ ΟΡΙΑ ΤΗΣ
Ο ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ επιμένει στη «αντινεοφιλελεύθερη», «προοδευτική» διαχείριση του καπιταλισμού. Δεν αντιπαλεύει την ΕΕ, ευνουχίζοντας κάθε «φιλολαϊκή» διεκδίκηση. Οριοθετείται φραστικά απέναντι στο ΠΑΣΟΚ, αλλά συγκυβερνά μαζί του σε δήμους και ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ. Η κεντροαριστερά (αλά Πρόντι) και η συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ βρίσκει πάντα ανοιχτά παράθυρα, υπό τον όρο του «κατάλληλου προγράμματος».

Το ΚΚΕ αρνείται την πολιτική πάλη των εργαζόμενων για την ανατροπή της επίθεσης, θεωρεί απάντηση μόνο τον εαυτό του. Στους μεγάλους αγώνες της εκπαίδευσης δεν συνέβαλε στην ανάπτυξη και την ανατρεπτική τους προοπτική. Προωθεί συμβολικές κινητοποιήσεις για την κοινοβουλευτική του ενίσχυση, μιλώντας για μια θολή «λαϊκή εξουσία». Αρνείται να διαχωριστεί αυτοκριτικά από τα εκφυλισμένα καθεστώτα του «υπαρκτού σοσιαλισμού», υπονομεύοντας κάθε σύγχρονη επαναστατική προσπάθεια.

ΛΑЇΚΗ – ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΛΑЇΚΗ ΚΑΤΑΙΓΙΔΑ
Πραγματικά χρήσιμο για λαό και νεολαία δεν είναι κάποιες περισσότερες έδρες στη βουλή, αλλά να δοθεί ώθηση σε μια ΜΑΧΗΤΙΚΗ ΛΑЇΚΗ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ. Ένα ισχυρό ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ που θα αντιστέκεται και θα διεκδικεί αποφασιστική βελτίωση της θέσης τους σε ρήξη με την διαρκή αντεργατική, εκστρατεία του κεφαλαίου της ΕΕ και των κυβερνήσεων που την εφαρμόζουν. Για την ανατροπή και όχι μια καλύτερη διαχείριση.

ΚΙΝΗΜΑ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ - ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΥΠΟΤΑΓΜΕΝΟ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟ
ΝΑ ΤΟΛΜΗΣΟΥΜΕ ένα κίνημα που δεν θα επαιτεί ψίχουλα αλλά αυτό που είναι κοινωνικά δυνατό και αναγκαίο, ενάντια στην τρομοκρατία των «ελλειμμάτων» και της αγοράς. Στηριγμένο στη δημοκρατία των συνελεύσεων, που θα «μοιάζει» με αυτό των δασκάλων και των φοιτητών (και θα πηγαίνει ακόμα μακρύτερα) και όχι στον υποταγμένο γραφειοκρατικό συνδικαλισμό τύπου ΓΣΕΕ.

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗ ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΑ – ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ - ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
Η δίψα του κεφαλαίου για κέρδος δεν σταματά πουθενά. Εξουθενώνει τους εργαζόμενους, φέρνει τον πλανήτη στο χείλος της οικολογικής καταστροφής, γεννά νέους πολέμους, με πρωτεργάτες τις ΗΠΑ, το ΝΑΤΟ και όλες τις ιμπεριαλιστικές δυνάμεις. Το πραγματικά νέο για τον ανθρώπινο πολιτισμό είναι η επαναστατική ανατροπή του καπιταλισμού, η εργατική εξουσία - δημοκρατία, η θεμελίωση μιας άλλης κοινωνίας βασισμένης στην κοινωνική ιδιοκτησία. Για την απελευθέρωση του ανθρώπου και μια νέα αρμονική σχέση του με τη φύση. Η σοσιαλιστική και κομμουνιστική απελευθέρωση σε κάθε χώρα ξεχωριστά και στον κόσμο ολόκληρο είναι η προοπτική των σημερινών μας αγώνων.

ΓΙΑ ΜΙΑ ΜΕΤΩΠΙΚΗ ΑΝΤΙΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗ ΚΑΙ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ
Το ΜΕΡΑ αγωνίζεται για μια Αριστερά, ανεξάρτητη από το κράτος και την εργοδοσία, που «δεν θα κλείνει το μάτι» ούτε στο ΠΑΣΟΚ, ούτε στη ΝΔ. Λέει «όχι» σε κάθε κεντροαριστερή ΣΥΝ-διαχείριση σε κυβερνητικό ή άλλο επίπεδο. Παλεύει με συνέπεια για τη δημιουργία ενός ανεξάρτητου ΜΕΤΩΠΟΥ – ΠΟΛΟΥ ΤΗΣ ΑΝΤΙΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ

Οι αγωνιστές του ΜΕΡΑ έδωσαν το παρόν σε όλες τις μεγάλες μάχες: Πολυτεχνείο, καταλήψεις ΄90–‘91, εξεταστικά 1998, αντιπολεμικό κίνημα ‘99 και 2003, πρόσφατο εκπαιδευτικό κίνημα. Συγκρούστηκαν με τον «τζανετακισμό» και τον «οικουμενισμό».
Υπερασπίζεται τον Οκτώβρη και όλες τις επαναστατικές απόπειρες, αναζητώντας τολμηρά τις αιτίες για την κατάρρευση του ανύπαρκτου σοσιαλισμού.
Συμμετέχουν σε αυτό διαφορετικά ρεύματα του αριστερού και κομμουνιστικού κινήματος και της αντικαπιταλιστικής οικολογίας, κάνοντας ήδη ένα βήμα ενότητας. Στην πρώτη γραμμή του βρίσκονται αγωνιστές των ενωτικών σχημάτων της ριζοσπαστικής αντικαπιταλιστικής Αριστεράς (εργατικές συσπειρώσεις, δημοτικές κινήσεις, Πρωτοβουλία Αγώνα Θεσσαλονίκη 2003, ΕΑΑΚ κλπ).

Μιλούν για χαμένη ψήφο, αυτοί που έφτιαξαν χαμένες ζωές, καμένες ελπίδες.

Το ΜΕΡΑ δεν ζητά μόνο την ψήφο σου. Ζητά τη συμμετοχή σου στο κίνημα και στην πιο ευγενική προσπάθεια για μια άλλη Αριστερά, για μια άλλη κοινωνία.
Η ψήφος στο ΜΕΡΑ είναι απαραίτητη!
Είναι μήνυμα ότι τα με τους ΑΝΥΠΟΤΑΚΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ και την ΑΝΤΙΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ τα πράγματα πρέπει και μπορούν να πάνε αλλιώς.

Και η πιο μεγάλη πορεία στον κόσμο, ξεκινά με ένα μικρό βήμα εμπρός!

ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ - ΕΝΙΣΧΥΟΥΜΕ ΜΕ.Ρ.Α

(ΑΚΟΣ – ΕΕΚ-ΕΚΚΕ-ΝΑΡ-νΚΑ-Οικολόγοι Εναλλακτικοί)

Δεν υπάρχουν σχόλια: