Δευτέρα 20 Αυγούστου 2007

ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ του

ΜΕΤΩΠΟΥ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ

ΜΕ.Ρ.Α.

Eν μέσω διακοπών -για όσους λόγω λιτότητας μπόρεσαν να κάνουν- και της φωτιάς στην Πεντέλη -που κατέκαυσε και τον τρίτο ορεινό πνεύμονα της Αττικής-, η κυβέρνηση της ΝΔ προκήρυξε βουλευτικές εκλογές-εξπρές για τις 16 Σεπτέμβρη.

Η «βιασύνη» αυτή -αλλά και η «ετοιμότητα» με την οποία αντέδρασε το ΠΑΣΟΚ- αντανακλά την πίεση που ασκείται στα αστικά κόμματα και συνολικά στο συνασπισμό εξουσίας να προλάβει τις αντιδράσεις και τους αγώνες των εργαζόμενων και της νεολαίας απέναντι στο νέο αντεργατικό Προϋπολογισμό, την εφαρμογή του Νόμου - Πλαίσιου κ.λ.π. Να προωθήσει χωρίς χρονοτριβή τα άγρια αντεργατικά μέτρα (ασφαλιστικό, παιδεία, ιδιωτικοποιήσεις, νέος προϋπολογισμός λιτότητας και φορομπηξίας κ.λπ.) που απαιτούν ο ΣΕΒ και οι δεσμεύσεις προς την ΕΕ και τα οποία περιλαμβάνονται -με τις όποιες φραστικές διαφορές- τόσο στις εξαγγελίες της ΝΔ όσο και στο προεκλογικό πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ.

Τούτος ο ακραία αντιδημοκρατικός και -στην ουσία- πραξικοπηματικός τρόπος με τον οποίο οδεύουμε προς τις εκλογές αποτελεί την άλλη όψη της μετεκλογικής αντιδραστικής σταυροφορίας ενάντια στα εργατικά και νεολαιίστικα δικαιώματα. Επιπλέον, όμως, αποκαλύπτει με πολύ εμφατικό τρόπο τον πολιτικά βάρβαρο και αυταρχικό χαρακτήρα της σύγχρονης αστικής “δημοκρατίας” και του κυρίαρχου πολιτικού συστήματος που οικοδομούν η ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ, τα ΜΜΕ, το κεφάλαιο κ.λπ.

Αποκαλύπτει τον εκφυλισμό της αστικής «κοινοβουλευτικής δημοκρατίας» του κεφαλαίου του 21ου αιώνα που, εξαφανίζοντας στην πράξη το χρόνο της προεκλογικής αντιπαράθεσης, εξευτελίζει ακόμη και τις εναπομείνασες τυπικές αστικές ελευθερίες, καταπνίγει κάθε δυνατότητα ουσιαστικής συζήτησης για τα εργατικά και νεολαιίστικα προβλήματα, για το Κυπριακό, τον πόλεμο και τις εξελίξεις στα Βαλκάνια, επιχειρεί να εξοβελίσει από το προεκλογικό σκηνικό την “ενοχλητική” για ΝΔ-ΠΑΣΟΚ επίδραση των πρόσφατων αγώνων, αποθεώνει τον τηλεφασισμό και μετατρέπει τις εκλογές σε μονομαχία Καραμανλή-Παπανδρέου.

Οι εργαζόμενοι και η νεολαία μπορούν να επιβεβαιώσουν και να επαληθεύσουν τους βαθύτερους φόβους και τις ανησυχίες των κυρίαρχων δυνάμεων, να πουν ένα μεγάλο όχι σε αυτή την παρωδία “κοινοβουλευτικής δημοκρατίας” και στην αντεργατική πολιτική που τη συνοδεύει, τόσο στις εκλογές όσο και μετά από αυτές. Με τη στάση τους στην κάλπη και στους αγώνες της επόμενης μέρας απαιτείται:

Να καταδικάσουν εκλογικά τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, που με τον τρόπο της η καθεμιά αποτελούν τις πολιτικές δυνάμεις της νέας αντιλαϊκής επίθεσης. Να γυρίσουν την πλάτη στην Αριστερά της ρεφορμιστικής και διαχειριστικής πολιτικής των ΚΚΕ-ΣΥΝ, που δεν έχουν στρατηγική ρήξης και ανατροπής του καπιταλισμού και αδυνατούν να βάλουν φραγμό στην αστική επίθεση.

Να αγωνιστούν για μια αντικαπιταλιστική, αντιιμπεριαλιστική κι επαναστατική προοπτική.

Να οικοδομήσουν μετεκλογικά ένα πλατύ, ενωτικό και πανίσχυρο αγωνιστικό μέτωπο, μια μαχητική και νικηφόρα εργατική αντιπολίτευση, που θα βάλει φραγμό- και θα ανατρέψει την αντεργατική λαίλαπα και το ολοκληρωτικής φύσης πολιτικό σύστημα που τη συνοδεύει, θα πετύχει νίκες, θα βελτιώσει τη θέση των εργαζομένων και των νέων.

Να στηρίξουν -και εκλογικά- την ενωτική προσπάθεια της αντικαπιταλιστικής, αντιιμπεριαλιστικής κι επαναστατικής Αριστεράς που, μέσα από την ενωτική κίνηση του ΜΕΡΑ επιχειρεί να φέρει στο προσκήνιο τη φρεσκάδα των πρόσφατων νεολαιίστικών και εργατικών αγώνων, τη δυνατότητα νικηφόρας συνέχειας, διεύρυνσης και εμβάθυνσής τους, την ανάγκη ενωτικής έκφρασης κάθε ριζοσπαστικής τάσης, την απαίτηση για έναν τρίτο υπολογίσιμο πόλο της αντικαπιταλιστικής Αριστεράς, που θα εμπνέεται από τα απελευθερωτικά ιδανικά της αντικαπιταλιστικής επανάστασης, της εργατικής εξουσίας, της σοσιαλιστικής και κομμουνιστικής προοπτικής.

Αθήνα, 18 Αυγούστου 2007

ΜΕ.Ρ.Α

Δεν υπάρχουν σχόλια: