Δευτέρα 20 Αυγούστου 2007

ΜΕ ΤΗΝ ΕΝΩΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΤΟΥ ΜΕ.Ρ.Α

ΣΤΗ ΜΑΧΗ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ

ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΤΗΣ ΕΠΟΜΕΝΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΕΠΙΘΕΣΗΣ,

ΤΑΞΙΚΗ ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ

ΜΕΤΩΠΟ –ΠΟΛΟΣ ΤΗΣ ΑΝΤΙΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ- ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ,

ΤΗΝ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΗ ΚΑΙ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ

Με τα συνθήματα αυτά η Ενωτική Κίνηση του ΜΕΡΑ – ΟΙΚΟΛΟΓΩΝ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΩΝ - ΟΚΔΕ θα δώσει μαχητικό παρόν στην επερχόμενη εκλογική μάχη για μια ευρύτερη ενωτική αντικαπιταλιστική κάθοδο, με στόχο την ανατροπή της αντεργατικής επίθεσης και την ενίσχυση των δυνάμεων που προωθούν την ταξική ανασυγκρότηση του εργατικού κινήματος, τον πόλο της επαναστατικής αριστεράς και την κομμουνιστική προοπτική.

Πριν καλά- καλά σβήσουν τις καταστροφικές φωτιές, όλοι οι μηχανισμοί εξουσίας άρχισαν να μας βομβαρδίζουν με το αν θα γίνουν οι εκλογές Σεπτέμβρη η Οκτώβρη, με τις καθημερινές εξαγγελίες «παροχών» και την «όξυνση» του δικομματικού καυγά. Στο όνομα της «οικονομίας που δεν αντέχει», οι αστικές δυνάμεις υλοποιούν την πιο σκληρή ταξική γραμμή του ΔΝΤ και της ΕΕ. ενάντια στις εργατικές διεκδικήσεις, ανησυχούν για το ενδεχόμενο εισβολής μαζικών αγώνων στην προεκλογική περίοδο, επισπεύδουν τις εκλογές και προωθούν μέτρα «φιλανθρωπικού καπιταλισμού».

Τόσο η Ν.Δ., την οποία πριμοδοτούν τα αστικά κέντρα για να ολοκληρώσει το αντεργατικό «μεταρρυθμιστικό» έργο της, όσο και το ΠΑ.ΣΟ.Κ. με το δικό του τρόπο ο καθένας, διεκδικούν την ηγεμονία στη διαχείριση της ίδιας πολιτικής. Κινούνται και οι δύο στη λογική των εκλογών με ισοπέδωση των εργατικών διεκδικήσεων, για να λειτουργήσει το ασθμαίνον πολιτικό τους σύστημα σε μια κατεύθυνση αντιδραστικού μετασχηματισμού του.

Η κυβέρνηση της Ν.Δ. περιστοιχισμένη απ’ την όλο και πιο βαθιά αγωνία των εργαζόμενων για την επιβίωση, βουτηγμένη στα σκάνδαλα της καταλήστευσης των ταμείων, της αποθράσυνσης των πραιτοριανών της ενάντια στον εχθρό-λαό και της ευνοιοκρατίας προς τους «ημετέρους», συναυτουργός των κάθε είδους εργολάβων – εμπρηστών - καταπατητών, αναζητεί με αλλεπάλληλες παροχές – ψίχουλα, μπροστά στις επερχόμενες εκλογές, να ρίξει στάχτη στα μάτια του κόσμου και να πετύχει την εκλογική της αναβάπτιση. Ιδρύει «Φιλόπτωχο Ταμείο» (που θα είναι έτοιμο μετά το…2010!) υποσχόμενη για πολλοστή φορά αύξηση – κοροϊδία των κατώτερων συντάξεων, μέτρα για τους πολύτεκνους και άλλες ελεημοσύνες που οι εργαζόμενοι δοκίμασαν και στα τελευταία χρόνια των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ. Την ίδια ώρα ωστόσο αμείβει πλουσιοπάροχα τους δικαστικούς, τους στρατιωτικούς και την εκκλησία! Είναι συνένοχη μαζί με το αστικά μεταλλαγμένο ΠΑΣΟΚ, για την συστηματική κατεδάφιση εργατικών καταχτήσεων και δικαιωμάτων και ενώ είναι συνδημιουργός της φτώχειας για το λαό προσπαθεί τώρα να εμφανιστεί ως ο ευεργέτης του.

Για κάθε ταξικά συνειδητό εργαζόμενο και νέο έχει γίνει πια καθαρό ότι Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ δεν αποτελούν παρά τις δύο όψεις του ίδιου νομίσματος, τους δύο βασικούς πυλώνες της αντεργατικής πολιτικής του κεφαλαίου και της ΕΕ, για την κλιμάκωση της αντιλαϊκής επίθεσης με βάση την κρυφή ατζέντα των νέων σαρωτικών αντεργατικών αντιμεταρρυθμίσεων που από καιρό έχουν όλοι μαζί συμφωνήσει, όποιος κι’ αν είναι ο νικητής μετά τις εκλογές, στο ασφαλιστικό, στις εργασιακές σχέσεις και στους μισθούς, στην παιδεία, στην υγεία, στο περιβάλλον, στην ακόμα πιο ενεργητική εμπλοκή της χώρας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς στη Μ. Ανατολή, στην Κύπρο, στο Αιγαίο και στα Βαλκάνια.

Μοναδική διέξοδος απέναντι σ’ αυτή την πολύμορφη αντιδραστική επίθεση:

· Είναι η ευρύτερη δυνατή πρώτα και κύρια αγωνιστική, αλλά και εκλογική, καταδίκη και των δύο κυρίαρχων αστικών – αντιλαϊκών κομμάτων, η απόρριψη κάθε αυταπάτης για στήριξη του ενός η του άλλου «μικρότερου κακού» που θα μας πάει «απ’ το κακό στο χειρότερο», η απεμπλοκή από κάθε είδους «κεντροαριστερά» σενάρια που επιδιώκουν την υπονόμευση του κινήματος.

· Είναι η ενίσχυση με κάθε τρόπο εκείνου του μαχητικού ριζοσπαστικού ρεύματος τμημάτων της εργατικής τάξης και της νέας γενιάς που έδωσαν κιόλας στοιχεία μιας νέας αυτοπεποίθησης και ελπίδας: Με την μακρόχρονη απεργία των δασκάλων, με το πάγωμα του ξεπουλήματος των λιμανιών, με την καταγγελία των ιδιωτικοποιήσεων στις ΔΕΚΟ. Και πάνω απ’ όλα με το μεγαλειώδες φοιτητικό – πανεκπαιδευτικό κίνημα που μπλόκαρε την αναθεώρηση του άρθρου 16 και την αντιδραστική αναθεώρηση του Συντάγματος.

· Είναι πάνω απ’ όλα, η θαρραλέα ανάπτυξη της πάλης για την ευρύτερη δυνατή πολιτική -αγωνιστική ενότητα των εργαζόμενων και της νεολαίας, για απόκρουση, ρήξη, ήττα και ανατροπή της διαρκούς αντεργατικής, τρομοκρατικής και πολεμικής εκστρατείας του κεφαλαίου, του ιμπεριαλισμού και των κυβερνήσεων που την προωθούν. Για κατακτήσεις σε κοινωνικό και πολιτικό επίπεδο, με τον πολιτικό αγώνα του εργατικού κινήματος και του αντικαπιταλιστικού μετώπου, για την ανατροπή στους κοινωνικούς και πολιτικούς συσχετισμούς και την προώθηση, μέσα από την εμπειρία των αγώνων, του στόχου της αντικαπιταλιστικής επανάστασης, της εργατικής εξουσίας και δημοκρατίας, για να ανοίξει ο δρόμος για τη σοσιαλιστική και κομμουνιστική απελευθέρωση.

· Είναι η σαφής οριοθέτηση απέναντι στον «προοδευτικό εκσυγχρονισμό» του συστήματος, την ευρωλαγνεία και τον κυβερνητισμό του ΣΥΝ που ηγεμονεύει στο πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ και στην τακτική τους στο κίνημα. Απέναντι και στις βαθιά ρεφορμιστικές αντιλήψεις του ΚΚΕ για μια «λαϊκή εξουσία – οικονομία» στο έδαφος του καπιταλισμού, καθώς και στις σεχταριστικές πρακτικές υπονόμευσης και διάσπασης κάθε αυθεντικού ταξικού και ανατρεπτικού κινήματος.

· Είναι τέλος η ενίσχυση των αντικαπιταλιστικών επαναστατικών δυνάμεων και της σοσιαλιστικής- κομμουνιστικής προοπτικής, για την προώθηση ενός μετώπου –πόλου αυτών των δυνάμεων που θα τροφοδοτεί τους αγώνες με τα απαραίτητα στοιχεία πολιτικής για να αποκτούν μαζικό μαχητικό και νικηφόρο χαρακτήρα και προσανατολισμό.

Σ’ αυτή την κατεύθυνση η ενωτική κίνηση του ΜΕΡΑ, με τη συμμετοχή των Οικολόγων Εναλλακτικών και της ΟΚΔΕ, επιδιώκει την πολιτική συσπείρωση και αυτοτέλεια της αντικαπιταλιστικής – επαναστατικής Αριστεράς σαν προϋπόθεση για την ευρύτερη δυνατή ταξική, ενωτική και αγωνιστική της παρέμβαση και για την προώθηση της κοινής δράσης των κοινωνικών και πολιτικών δυνάμεων της αριστεράς απέναντι στην αντεργατική επίθεση.

Για την αποφασιστική της παρέμβαση στη μάχη των εκλογών κι’ ακόμα περισσότερο για τη συγκρότηση ενός σταθερού πόλου στήριξης και αναφοράς των αγώνων της επόμενης μέρας.

· Για την υπεράσπιση των σύγχρονων κοινωνικών και οικονομικών δικαιωμάτων των εργαζομένων και των νέων. Για συνδικάτα και αγώνες στα χέρια των ίδιων των εργαζόμενων. Για μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους. Για 1400 ευρώ κατώτερο μισθό, 5ήμερο – 7ωρο - 35ωρο, επιστροφή όλων των κλεμμένων στα ασφαλιστικά ταμεία κ.λ.π.

· Όχι στις ιδιωτικοποιήσεις και την αλλαγή εργασιακών σχέσεων στις ΔΕΚΟ

· Μέτρα υπέρ των εργαζόμενων του χωριού και των φτωχών αγροτών

· Δημόσια και δωρεάν παιδεία σε όλες τις βαθμίδες, σύγχρονα μορφωτικά και εργασιακά δικαιώματα για τη νέα γενιά

· Κάτω τα χέρια από τα δημοκρατικά δικαιώματα και τις πολιτικές ελευθερίες, ίσα δικαιώματα για τους μετανάστες.

· Πάλη για την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος και των δημόσιων χώρων.

· Πάλη ενάντια στον πόλεμο, τον ιμπεριαλισμό και τον εθνικισμό. Έξω απ’ το ΝΑΤΟ – έξω οι βάσεις.

· Έξω απ’ την Ε.Ε. του ιμπεριαλισμού και του κεφαλαίου. Κοινοί διεθνιστικοί αγώνες των λαών για την σοσιαλιστική διεθνοποίηση-ενοποίηση από τα κάτω κι αριστερά στην περιοχή μας, στην Ευρώπη και σ’ όλο τον κόσμο.

· Όχι στην αντιδραστική αναθεώρηση του Συντάγματος και την παραπέρα αντιλαϊκή μετάλλαξη του πολιτικού συστήματος.

· Πάλη για την ανατροπή κάθε αντιλαϊκής πολιτικής και κάθε αστικής κυβέρνησης από τα κάτω και απ’ τα’ αριστερά, για να ανοίξει ο δρόμος για την εργατική εξουσία, τη σοσιαλιστική και κομμουνιστική προοπτική.

Η Ενωτική Κίνηση του ΜΕΡΑ, στην οποία συμμετέχουν οι ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΟΙ και η ΟΚΔΕ, προχωρά αποφασιστικά στην τελική φάση συγκρότησης του ευρύτερου δυνατού ψηφοδελτίου της αντικαπιταλιστικής επαναστατικής αριστεράς. Καλεί όλες τις δυνάμεις, όλους τους αγωνιστές της αντικαπιταλιστικής αριστεράς να ανταποκριθούν στην ενωτική του πρόταση και να συμμετάσχουν ενεργητικά στην κλιμάκωση των αγώνων των εργαζόμενων και των νέων για την παιδεία – την εργασία – τις δημοκρατικές ελευθερίες – το περιβάλλον – ενάντια στον ιμπεριαλισμό και τον πόλεμο.

Καλεί ακόμα στις εκδηλώσεις που διοργανώνουν οι επιτροπές της Ενωτικής Κίνησης του ΜΕΡΑ, στην μεγάλη Ανοιχτή Πανελλαδική Συνάντηση στις 9 Σεπτέμβρη στη Θεσσαλονίκη, στις εκδηλώσεις και συγκεντρώσεις στους χώρους δουλειάς και κατοικίας που θα πραγματοποιηθούν όλο αυτό τον καιρό σε όλη τη χώρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: